Categories
IT Вакансії

Робить дайджести на DOU, сo-founder у Kyiv DevOps Community та автор телеграм-каналу ДевОпс Інженер. Зараз допомагає SQUAD прискорити розробку, налаштувати процеси та мігрувати ML-related програми. Веде Telegram-канал, Вакансія Middle+ DevOps Engineer де ділиться досвідом SysOps та публікує поради, як стати DevOps Engineer. Методології розроблення ПЗ, котрі є фундаментальними в роботі девопс спеціалістів, оскільки вони визначають засади, на яких базуються усі процеси в команді.

DevOps-інженер: обовʼязки, must-have навички та зарплати

Завдяки цьому кожен відділ отримує єдине налаштоване середовище для роботи — ним користуються програмісти, тестувальники та фахівці з підтримки. Це допомагає швидше тестувати та випускати код, а також економить час на налаштування кожного робочого місця. Відповідно, спочатку девопс був методологією розробки. Пізніше сформувалася окрема DevOps-професія, яка забезпечує ці процеси.

Що потрібно знати DevOps інженеру

Всі права на матеріали, опубліковані на даному ресурсі, належать ТОВ « ФОКУС МЕДІА ». Будь-яке використання матеріалів без письмового дозволу ТОВ « ФОКУС МЕДІА » — заборонено. При використанні матеріалів з даного ресурсу гіперпосилання focus.ua обовʼязкове. Термін «DevOps» потрапив до широкого ужитку внаслідок серії зустрічей «DevOps Days», що спершу відбулися 2009 року в Бельгії[1], а відтак поширилися на інші країни[2]. Відповідна подія має відбутися в Україні у березні 2018 року[3]. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби.

Кар’єра для DevOps інженера

DevOps-фахівці працюють над оптимізацією циклу випуску, щоб усунути втрату часу і впровадити інші методи просування процесу (наприклад, нове програмне забезпечення). Системи контролю версій (VCS) є важливими для координації роботи між розробниками, відстеження змін і підтримання різних версій застосунку, що сприяє стабільнішій та ефективнішій розробці. Часто ми жартуємо про те, що DevOps ― це як ремонт, ніколи не закінчується.

Якими якостями має бути наділений DevOps

Хмарні сервіси замінюють цю процедуру десятьма рядками коду і хороший DevOps-інженер повинен уміти ними оперувати. Так він економить час, сили і гроші – і для замовника, і для компанії». DevOps-інженери поєднують в одне ціле всі частини, з яких складається проект.

DevOps інженер хто це такий

Рівень зарплати розробників DevOps

Якщо дуже коротко, то DevOps-спеціалісти автоматизують різні етапи. Ми запитали DevOps Engineer з 15-річним досвідом Олексія Кудрю, що таке DevOps і чому ці практики змінюють світ розробки вже зараз. Також обговорили, чим займається девопс інженер і що потрібно знати, щоб ним стати. Бонусом додали корисні посилання на книги, канали та професійні спільноти в соцмережах. Перераховані вище етапи роботи відбуваються в проектах, які розробляються з нуля.

Як розпочати кар’єру в IT на посаді DevOps Engineer

Чим займається DevOps інженер, якими навичками повинен володіти, які інструменти використовує в роботі, як їм стати та куди рости, — про це розповідаємо у статті. Інструменти DevOps змінюються значно швидше, ніж у розробці. Однак якщо ви зрозумієте принципи їх роботи, то без проблем опануєте будь-які новинки.

А якщо щось не знаєш, то вміти швидко знайти інформацію та використати її. Кожну описує «типовий представник» — досвідчений фахівець і просто авторитетний колега, та сама людина, яка знає всі таємні куточки своєї професії. Ми сподіваємося, ці матеріали допоможуть школярам, студентам, перекваліфікантам, студентам і всім тим, хто зацікавлений у виборі ІТ-спеціальності. Цикл не тільки допоможе оцінити перспективи, а й дасть можливість краще зрозуміти індустрію і особливості професії зсередини. Обговорюйте і доповнюйте матеріал в коментарях, щоб зробити його ще корисніше. Це методи, що об’єднують в одному процесі розробку, тестування та розгортання програмного забезпечення, як і в Agile.

DevOps інженер хто це такий

А це означає, що професія дуже затребувана і багато компаній потребують нових фахівців. У статті розповімо, чим займається Андроїд-розробник, які знання потрібні фахівцю та де він може працювати. DevOPS-інженер може працювати в будь-якій компанії, яка займається розробкою програм, в основному це IT-гіганти.

  • Azure від Microsoft – azure.microsoft.com – надає можливість безоплатного облікового запису для створення, розгортання та керування програмами в кількох хмарах.
  • Попри стрімкий розвиток технологій принципи роботи не можуть кардинально змінитися за один чи навіть п’ять років.
  • Тобто адміністратори у прямому сенсі виконують запуск вручну, починаючи від підключення та налаштування та закінчуючи інсталюванням залежностей ПЗ через введення команд у консолі.
  • Ви стали свідком важливої події і маєте чим поділитися з редакцією?
  • Завдання DevOps полягає в узгодженні розробки й постачання програмного забезпечення із його використанням.
  • Ви можете дізнатися більше про те, які файли ми використовуємо, або вимкнути їх у налаштуваннях.

З іншого боку, зараз є дуже багато курсів від різних академій та IT-компаній. На жаль, я не впевнений,  що вони дають достатній рівень знань, щоб отримати початкову роботу, тому що неможливо опанувати у хоч якомусь мінімально необхідному рівні стільки різних шарів ІТ. Винагорода DevOps-фахівця, як і будь-якого іншого айтівця, навіть в межах одного рівня може бути дуже різною.

DevOps інженер хто це такий

Якщо ви — вже досвідчений зубр DevOps — у такому випадку варто підписатися на CNCF, Hashicorp, Monitorama конференції й чекати апдейтів. Якщо ви — DevOps Manager — в такому випадку конференція DevOps Days саме для вас. Третє — потрібно вибрати свій стек, і свій набір технологій. Моя рекомендація — AWS, Terraform, Kubernetes, Prometheus Stack, EFK. Звучить просто, на ділі — адище з купи інформації, великий поріг входження і навчання не менше ніж рік. Якщо розпорошуватися і додати ще фішечок — є ймовірність закінчити навчання в той момент, коли технологія застаріла і більше нікому не потрібна.

DevOps інженер хто це такий

Все частіше ми стали чути модне слово «консалтинг», значення якого здебільшого знають лише керівники компаній. Хоча ця галузь стрімко розвивається в Україні і потребує нових спеціалістів. Моніторити та надавати звіт — важливі обов’язки інженера DevOps, адже, як ми говорили вище, йому необхідно працювати над зменшенням “часу виявлення” (TTD) помилок і “часу їх мінімізації” (TTM). IT-фахівці часто втрачають багато часу через те, як неефективно організовані цикли релізу.

Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача. Супер детально можна ознайомитися на Github — у відмінному roadmap для вивчення та підготовки, а я зроблю акцент на найважливіших аспектах і галузях знань. Висловіть свою думку стосовно ситуації описаної в матеріалі, або читайте що думають інші з цього приводу.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/